Årets tebod 2008

Pressmeddelande från Terådet
Stockholm 2008-12-03

Årets Teställe 2008

Stockhultgårdens Tebod har, av Terådet, i kategorin konditori/café tilldelats pris för Årets Teställe 2008. Under året har en jury testat cirka 100 krogar och konditorier/tehus över hela Sverige. Juryn bestod av drygt tio branschmänniskor med yrkesinsikt och lång erfarenhet av arbete som köksmästare eller konditor. Kriterierna som juryn har tittat på är framför allt bredden på sortimentet av teer, hur serveringen sker, hur kunnig personalen är och om teet ges utrymme i menyn.

– Tetrenden är fortfarande starkast i storstäderna, men det är glädjande att se att nomineringarna utanför dessa ökat, säger Henrik Hammarskiöld på Terådet.

De kan alla intyga att det finns pengar att hämta för den driftige genom att satsa på teservering.

Stockhultgårdens Tebod, Småland, tilldelas priset Årets Teställe i kategorin konditori/café med följande motivering:
”Alla tedrickares dröm. Tänk att stå framför hyllvis med teer från olika delar av världen. Totalt 120 olika tesorter i lösvikt. Paret Jespersen från Danmark har under fyra år drivit Stockhultgårdens tebod mitt i den småländska skogen och kan sina tesorter. Personalen är mycket kunnig och rekommenderar gärna ett te som passar gästens önskemål. Teet bryggs i kannor, varje gäst får en egen kanna. Här finns också ett trevligt utbud av hembakat som härliga scones, saftig morotskaka och så de klassiska Stockhultsmunkarna för att nämna något ur menyn. I den mysiga och mycket välsorterade teboden finns dessutom tetillbehör, konsthantverk och presentartiklar till försäljning.”

Övriga nominerade var bland andra: Göteborg: G Chocolat, SoHo, Malmö: Salt och Brygga, Stockholm: Grand Hotels Cadierbaren, Edsbacka krog, Hotell Diplomat, Lux, Umeå: restaurang Viktor, Västerås: Mälar Chocolaterie

Mer information

Teboden

Besöksadress

Kornhultsvägen 37

31253 Hishult

0707940013
Stockhultgardens.tebod@telia.com

 

Teboden
Teboden

Historia

Från början var Stockhult en liten jordbruksby med väldigt få invånare. Men byn växte...

Tehylla